TALLER DE CUINA: COCARROIS

Avui, aprofitant les verdures de l'hort escolar, hem fet cocarrois i ens han sortit boníssims!!!

DIA INTERNACIONAL DEL CÀNCER INFANTIL

Ahir, dia 15 de febrer, celebràrem el dia internacional del càncer infantil. Vàrem llegir un manifest i cantàrem la cançó "We are one". Després es va repartir una piruleta blava a cada alumne/a.


SORTIDA A CIUTAT

La visita a Palma ha estat molt interessant: en primer lloc vàrem visitar SA Llotja i ens van explicar la seva història, passarem després a veure el jardí del Consolat de la Mar i sortirem per la sala de les voltes. Deprés vàrem començar a la plaça de Cort la seguna activitat que es diu "Palma, ciutat de llegenda" amb en Tomás férem un itinerari per alguns carrers i ens va donar a conèixer llegendes, anècdotes i curiositats de temps passat relacionat amb casals, carrers, façanes i famílies que viviren fa temps en aquell lloc. Molt divertit!!!

VENDA DE COQUES

FOTOS SORTIDA CULTURAL A PALMA

ERASMUS

Un grup d'alumnes de l'IES de Binissalem han vingut a la nostra escola per presentar, als alumnes del tercer cicle, un projecte que duen a terme amb l'Erasmus, sobre el comerç just.

LLIBRE DE LECTURA: DON QUIJOTE DE LA MANCHA

Con la intención de acercar la diversión y la humanidad de la obra maestra de Cervantes a los lectores más jóvenes, la presente adaptación recrea la asombrosa vida de don Quijote con agilidad narrativa y en un estilo literario tan ameno como accesible.

SORTIDA CULTURAL A PALMA

El pròxim dijous 11 de febrer, els alumnes de sisè farem una visita a Palma que inclourà les següents activitats:

* VISITA A SA LLONJA


Sa Llonja de Palma és, d’entre els edificis del gòtic tardà a Mallorca i, per extensió, dels de la Mediterrània, una de les representacions arquitectòniques més belles i emblemàtiques d’aquest estil. 
Farem una visita didàctica estructurada en tres eixos principals: la història, la manifestació artística i arquitectònica i la figura de l’artista constructor.

1) CONTEXTUALITZACIÓ GENERAL DE MALLORCA AL SEGLE XV: aspectes socials, polítics, econòmics i culturals, fent referència especial al gremi de la mercaderia i a l’organització de la ciutat gòtica.
2) LA FIGURA DE GUILLEM SAGRERA: aspectes biogràfics, la formació i el contracte amb el Col·legi de la Mercaderia.
3) SA LLONJA: característiques de l’arquitectura gòtica a Mallorca i descripció formal de l’edifici, en el qual se cercaran els trets estilístics més rellevants. 


* PALMA, CIUTAT DE LLEGENDA


Amb aquest itinerari, els alumnes, a més de conèixer i identificar determinats edificis, barris o monuments emblemàtics de Palma, gaudiran i aprendran les llegendes que han romàs en la memòria col·lectiva de la ciutat al llarg dels anys i dels segles.
Els alumnes també participaran d’una manera activa en la identificació o la resolució d’enigmes (inscripcions, estàtues), en la descoberta de frases fetes i de coverbos, en episodis històrics curiosos o amb transcendència, en la singularitat arquitectònica d’un determinat edifici o d’una part d’aquest, en el nom d’un carrer, etc.